Assen zet aandelen Groningen Airport Eelde op 10 december alsnog te koop

Foto: Archief/DVHN

Assen biedt haar aandelen in Groningen Airport Eelde (GAE) vanaf 10 december alsnog te koop aan. Dat heeft het college van B en W besloten.

De gemeente Assen maakte in juni bekend dat zij, in navolging van de gemeente Groningen, haar aandelen in Groningen Airport Eelde (GAE) te koop heeft gezet. Vervolgens liet wethouder Mirjam Pauwels (VVD) vorige week weten dat besluit toch nog even uit te stellen, na een dringend beroep hiertoe van dat de overige aandeelhouders van de luchthaven.

Aandeelhoudersvergadering

Een verkoopprocedure kruist op dit moment met het opstellen van de toekomstscenario’s en dat is lastig volgens de aandeelhouders. Die toekomstscenario’s worden op 22 september door de directie van de luchthaven gepresenteerd. Vervolgens wordt op 10 december in een aandeelhoudersvergadering besloten welk toekomstscenario daadwerkelijk toegepast gaat worden.

Een mooi moment om op dat moment de Asser aandelen te koop te zetten, vindt het college. Bedoeling is in eerste instantie dat een van de overige aandeelhouders de aandelen van Assen overneemt. Dat zijn op dit moment de provincies Drenthe en Groningen (beide 30 procent), de Stichting FB Oranjewoud (26 procent) en de gemeente Tynaarlo (4 procent). FB Oranjewoud heeft al kenbaar gemaakt interesse te hebben.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu