Asser Praat weer van start op 27 september

Kars Klok en Bernd Otter - Foto: Rego Meijer

De talkshow ‘Asser Praat’ wordt na een pauze van drie maanden hervat in De Nieuwe Kolk. Op zondag 27 september wordt aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog in Assen.

De show stond oorspronkelijk gepland op 15 maart, maar vanwege het coronavirus werd deze afgelast. Het programma gaat nu in aangepaste vorm door. ‘Om het virus geen kans te geven en toch zoveel mogelijk mensen een plek te kunnen geven gebeurt dat in twee sessies: bezoekers kunnen kiezen tussen 13.00 uur en 16.00 uur. DNK-medewerkers zorgen ervoor dat het allemaal veilig verloopt,’ aldus de organisatie. De presentatie is weer in handen van Kars Klok en Bernd Otter.

Parachutisten

Tijdens Asser Praat vertelt kolonel Harold de Jong hoe Assen 75 jaar geleden is bevrijd. De beelden van Canadese militairen die de stad innemen zijn bekend, maar De Jong heeft net een boek gepresenteerd met als titel ‘Franse para’s in Drenthe’ over de belangrijke maar bijna vergeten rol die Franse parachutisten daarbij hebben gespeeld. Hij zoomt speciaal voor Asser Praat in op hun acties in en rond de Drentse hoofdstad.

Film en quiz

Ook is er aandacht voor de de niet eerder vertoonde film ‘Bommen op Assen’ over een van de ernstigste oorlogsgebeurtenissen in de stad: het bombardement op de Esstraat in 1941. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven. In de film spreken - inmiddels overleden – ooggetuigen. Verder wordt met een miniquiz de historische kennis getest die de bezoekers hebben over Assen. Bert Naarding verzorgt het slotwoord en het duo Van Luie Kees tekent voor de muziek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu