Bastiaan Koijck wil kinderen via zijn Bommel en Tom Poes Museum in Assen aan het lezen krijgen ‘Je ziet het enthousiasme bij de kinderen, hierdoor kijken ze anders aan tegen lezen’

De kinderen van de Vredeveldschool vermaakten zich met meester Martijn ter Horst prima in het Bommel en Tom Poes Museum van Bastiaan Koijck (rechts).

De kinderen van de Vredeveldschool vermaakten zich met meester Martijn ter Horst prima in het Bommel en Tom Poes Museum van Bastiaan Koijck (rechts). Foto: Asser Courant

De helft van alle basisscholieren leest slecht, zo bracht de onderwijsinspectie vorige week naar buiten. Veel leerlingen blijken buiten schooltijd nog geen kwartier per dag te lezen. En dat heeft weer effect op latere leeftijd, als (begrijpend) lezen van belang is om te kunnen functioneren in de maatschappij. Bastiaan Koijck, eigenaar van het Bommel en Tom Poes Museum in Assen, wil daar graag verandering in brengen door zijn passie voor deze literair hoogwaardige strip door te geven aan Asser basisschoolkinderen.
Lees meer over
Assen

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Vredeveldschool kijken deze donderdagmiddag geboeid naar een tekenfilm van Heer Bommel en Tom Poes, de twee karakters van striptekenaar Marten Toonder. Ze hebben even daarvoor een rondleiding gehad door het Bommel en Tom Poes Museum aan de Stationsstraat in Assen, die eind juli de deuren opende.

Heuse kluis

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's