Bidden en wandelen voor Oekraïne in Assen. 'Stilstaan bij het onbeschrijfelijke leed'

De Jozefkerk in Assen. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Stadspredikant Bert Altena van de Protestantse Kerk Assen en Henyer Garcia van de Franciscus Parochie hebben een gebedsdienst voor Oekraïne georganiseerd. Deze dienst, die woensdag plaatsvindt in de Jozefkerk in Assen, wordt gevolgd door een vredeswandeling door Assen.
Lees meer over
Assen

,,In deze gebedsdienst willen we samen stilstaan bij het onbeschrijfelijke leed dat de mensen in Oekraïne aangedaan wordt”, zegt Altena. ,,Onze gedachten en gebeden zijn bij de mensen in Oekraïne en bij hen die hier zijn en zich grote zorgen maken over familie en vrienden.”

De gebedsdienst begint om 17.00 uur. Daarvoor, vanaf 12.00 uur, is de Jozefkerk geopend voor het branden van een kaarsje of een persoonlijk gebed. Altena: ,,Door een kaarsje aan te steken, een persoonlijk gebed, of door een boodschap in de vredesboom te hangen, bieden we de mogelijkheid om als stad stil te staan bij wat de inwoners van Oekraïne overkomt.”

Op de gebedsdienst volgt een korte vredeswandeling door het centrum van Assen. Altena: ,,Iedereen die zich verbonden voelt met het lot van de Oekraïners is woensdagmiddag welkom in de Jozefkerk om deel te nemen aan de uitingen van solidariteit.”

Nieuws

menu