Borstkankercafé van WZA houdt webinar met informatie en advies

Foto: WZA

Het borstkankercafé van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) houdt op 16 november een webinar voor mensen die te maken krijgen met borstkanker.

Normaal gesproken vind het borstkankercafé plaats in het grandcafé Zusjes de Boer in Assen. In verband met de coronamaatregelen is dit niet langer mogelijk en besloot de organisatie een alternatief op poten te zetten. ‘We organiseren een interactief webinar, zodat belangstellenden toch wat het gevoel van een ‘klassiek’ borstkankercafé krijgen,’ meldt gespecialiseerd verpleegkundige Judith Nijhuis.

Psychologische gevolgen

In het webinar worden deelnemers door een reïntegratiecoach bijgepraat over werken en borstkanker. Ook vertelt iemand van de stichting het Behouden Huijs over de psychosociale gevolgen die bij de ziekte komen kijken en vertelt Karin over haar eigen ervaringen met borstkanker. Medewerkers van het WZA zijn aanwezig om via de chat informatie en advies te geven.

Het webinar is na afloop ook nog te bekijken. ‘Dus als de tijd je niet goed uitkomt of je wilt later nog wat terugzien, dan kan dat op het moment dat het jou goed uitkomt,’ vertelt Nijhuis.

Aanmelden voor het webinar is kosteloos en kan via deze website.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu