Bouwkeet Staatsbosbeheer in natuurgebied Dijkveld bij Assen werd in brand gestoken, maar dankzij waterbedrijf WMD is er nieuwe schuilplek

Foto: WMD

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer die werkzaamheden verrichten in natuurgebied Dijkveld bij Assen, moeten het sinds augustus zonder hun bouwkeet doen. De keet werd in brand gestoken. Daarmee verdween hun schuilplek bij slecht weer en een opslag voor gereedschap. Drinkwaterbedrijf WMD heeft een nieuwe bouwkeet geschonken.
Lees meer over
Assen

De sleutels van de bouwkeet zijn overhandigd. ‘Toen ik hoorde dat de keet van de vrijwilligers was afgebrand, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Binnen WMD hadden we nog een bouwkeet klaar staan voor verkoop. Het leek me een mooi gebaar om deze keet te ‘schenken’ aan deze enthousiaste groep vrijwilligers’, zo laat terreinbeheerder Peter Bartelds van WMD weten.

De vrijwilligers zijn enorm blij met hun nieuwe onderkomen, zo zegt Hielke Praamstra. Hij is één van de groep van acht. ‘Het is een perfecte plaats om ons materieel als harken en schoppen op te bergen en om gezamenlijk koffie te drinken tijdens slecht weer. We vinden het fijn dat WMD ons op deze manier ondersteunt. Het is een mooie kroon op onze fijne samenwerking’.

Mooi werk

De keet is opgeknapt en overhandigd aan de vrijwilligers. ‘Jullie verrichten zulk mooi werk voor de natuur en voor ons. Daar hoort een keet bij’, zei Bartelds woensdag tijdens de overhandiging van de sleutel. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer doen elke woensdag vrijwilligerswerk. De gronden in het gebied Dijkveld zijn in handen van Staatsbosbeheer, waterschap Hunze en Aa’s en WMD.

Samen vormen de percelen een natuurgebied. WMD wint op de plek grondwater om er drinkwater van te maken. In het gebied Dijkveld groeien bijzondere planten. Bovendien is het een plek waar de Grauwe Klauwier voor komt. Een broedvogel en rode lijstsoort die houdt van ruige, halfopen gebieden. Speciaal voor deze vogel leggen de vrijwilligers ‘eilandjes’ aan.

Nieuws

Meest gelezen

menu