College stelt eisen aan dichten helft begrotingsgat De Nieuwe Kolk in Assen. ‘Uitgangspunt is een meerjarige, sluitende begroting’

De leiding van De Nieuwe Kolk kan aan de bak.

De leiding van De Nieuwe Kolk kan aan de bak. Foto: Bert Visser

Het college van B en W in Assen is via een eenmalige gemeentelijke subsidie van 429.000 euro bereid de helft van het in 2023 verwachte exploitatietekort van De Nieuwe Kolk (DNK) voor haar rekening te nemen. Daar moet wat het college betreft echter wel wat tegenover staan. De leiding van het Asser cultuurpaleis wordt geacht een businesscase voor de komende jaren op tafel te leggen, met als doel dat DNK voortaan uit de financiële gevarenzone blijft.
Lees meer over
Assen

Dat staat in een voorstel van B en W aan de gemeenteraad, die zich daar in de vergadering van 23 maart over buigt. Hanneke Bruggeman, directeur van De Nieuwe Kolk, maakte onlangs bekend dit jaar ruim 850.000 euro tekort te komen op de begroting. Oorspronkelijk had DNK zelfs een gat van 1,8 miljoen euro, maar door de begrotingsposten nog eens scherp tegen het licht te houden én de inzet van nog ongebruikte coronagelden kon het bedrag met bijna 1 miljoen euro worden teruggebracht.

Forse prijsstijgingen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's