Dr. Nassau College besteedt op Penta-locatie in Assen aandacht aan Paarse Vrijdag: 'Willen een school zijn waar je jezelf kunt zijn en je dat ook mag uiten'

Foto: Dr. Nassau College

Het Dr. Nassau College doet aanstaande vrijdag op de locatie Penta in Assen mee aan Paarse Vrijdag, de actiedag om aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit. In de lessen wordt aandacht besteed aan dit onderwerp.
Lees meer over
Assen

Sinds dit schooljaar heeft de locatie Penta van het Dr. Nassau College ook een Gender & Sexuality Alliance. Deze club leerlingen wordt ondersteund door twee docenten, die het belangrijk vinden dat Penta een veilige plek is voor alle leerlingen. De school benadrukt een school te willen zijn ‘waarin je jezelf kunt zijn en dat ook mag uiten’.

In de dagen voor Paarse Vrijdag zien alle leerlingen de veelvuldig bekroonde (Drentse) film Anders. Ze gaan de film aan de hand van een lesbrief samen met hun mentor bespreken. Op vrijdag is er voor iedere leerling in de eerste pauze (10.30-10.50 uur) een paarse cup cake.

Paarse stift

Bij de kraampjes kunnen leerlingen in gesprek gaan met leden van de GSA en hun nagels paars laten lakken. Er is bovendien een prijsvraag waarmee een ‘paars prijzenpakket’ is te winnen. Leraren schrijven met een paarse stift op de whiteboards. Leraren die een speciale button dragen laten zien dat ze die dag in hun les de Paarse Vrijdag aandacht zullen geven.

In de tweede pauze (12.20 – 12.45 uur) wordt er een regenboogvlag gehesen. De vlag zal het hele jaar blijven hangen. Daarnaast zijn leerlingen en personeel opgeroepen om zoveel mogelijk paars te dragen.

Nieuws

Meest gelezen

menu