Drie weken lang Kunst aan de Vaart in Assen: niet bij mensen thuis, maar langs het water

De veertiende editie van Kunst aan de Vaart in Assen vindt dit jaar geheel buiten plaats. Door de coronaregels is het voor bezoekers niet mogelijk om bij mensen in de huiskamer naar kunst te kijken.

Kunst aan de Vaart ging voor het laatst door in 2019. Toen was onder andere dit kunstwerk van Gejan Stol te zien.

Kunst aan de Vaart ging voor het laatst door in 2019. Toen was onder andere dit kunstwerk van Gejan Stol te zien. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Na de afgelasting van vorig jaar gaat Kunst aan de Vaart dit jaar wel door. Thema is ‘BUITEN - (T)Huis aan de Vaart’. Langs de Vaart, in het Hugesparkje en langs het Kanaal (tot aan de sluis) zijn tussen 28 augustus en 19 september veertien kunstwerken te bewonderen. Allemaal staan, hangen of drijven ze boven, in en langs het water.

IJzersterk

„Ons ijzersterke uitgangspunt, het bekijken van kunst in huizen van Assenaren, kan nog niet”, zegt Poldy Koot van de organisatie. „Daarom wilden we het dit jaar op een andere manier doen: we brengen de kunst heel dichtbij, in de openbare ruimte. Tegen alle kunstenaars die we voor 2020 gestrikt hadden, hebben we gezegd dat ze op de rol blijven staan voor een volgende editie, als we wel weer in woonkamers kunnen exposeren.”

Een uitgestippelde route leidt de bezoekers straks langs alle plekken rondom de Vaart. Doordat deze route drie weken lang op elk tijdstip te bewandelen is, kan iedereen volgens de organisatie veilig van de kunst genieten. In de weekenden van 4/5, 11/12 en 18/19 september is er muziek, zijn er lezingen en worden rondwandelingen met gids georganiseerd.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu