Garage TDI Assen komt met Drive-in theater op parkeerplaats

Foto: Garage TDI

Het jeugd- en jongerentheater Garage TDI in Assen begint een Drive-In-Theater. Op 28 en 29 augustus kunnen bezoekers vanuit hun auto coronaproof de voorstellingen bekijken.
Lees meer over
Assen

De optredens zijn op een podium buiten op de parkeerplaats van TDI aan de Industrieweg. ,,Er is ruimte voor de vijftien auto’s. Die moeten in een halve cirkel voor het podium parkeren. Het geluid komt via speciale frequentie op de autoradio binnen. Bezoekers krijgen een verrassingspakketje met drankjes en snacks mee”, zegt Remco van Zandvoort, directeur van Garage TDI.

Kunnen de coronaregels wel voor nageleefd in de auto en op het toneel? Van Zandvoort: ,,Je mag met meerdere mensen in een auto zitten, als je een huishouden vormt. Wie met vrienden of vriendinnen komt, adviseren we een mondkapje te dragen. Voor acteurs geleden speciale regels, maar we houden zoveel mogelijk anderhalve meter afstand. Voor zoenscenes zullen we een oplossingen moeten verzinnen.”

Zwaar getroffen

Garage TDI is zwaar getroffen door de coronacrisis. Sinds maart ligt alle voorstellingen en de educatieprojecten voor scholen stil. Toch maakten de talenten van TDI deze zomer weer nieuwe voorstellingen. Vier zijn te zien het Drive-In-Theater. Normaal gesproken waren die opgevoerd tijdens Noorderzon Groningen en het Preuvenement in Assen.

Studenten van de vooropleiding van Brandstof TDI spelen theaterexperimenten en korte performances. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus treden ze in twee blokken van een uur op.

De voorstelling ‘U weet wat denken’ gaat over samen alleen zijn. ‘Richard, de Derde’ is gebaseerd op Shakespeare’s King Richard en zijn bloederige greep naar de macht. De voorstelling ‘Blaaskaak’ is een stuk over de hedendaagse Don Quichot en zijn trouwe kameraad Sancho Panza die zich verzetten tegen een windmolenpark in het Noorden. Ook is er een ode aan het werk van Shakespeare met de theatrale ballade ‘Shakespeare’s Greatest Hits Vol.1’.“

Pilot

Het TDI-Drive-In-Theater van Garage TDI is een pilot. Mocht de voorstelling een succes zijn, dan wil GarageTDI het Drive-In-Theater ook gaan gebruiken voor haar professionele voorstellingen, educatieprojecten op scholen en op maat gemaakte locatievoorstellingen in Drenthe. Meer info over de voorstellingen of het reserveren van tickets is te vinden op de website.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu