Een jaar lang bijzondere films in De Nieuwe Kolk. Internationaal Filmfestival blijft in Assen

Still uit de film She Said. Bron: Netflix

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) programmeert een jaar lang elke twee maanden een bijzondere en net uitgebrachte filmhuisfilm met inleiding, nagesprek of speciale gast. De films zijn te zien in De Nieuwe Kolk in Assen en de eerste editie vindt plaats op zondag 27 november.
Lees meer over
Assen
Film

Op die eerste zondag van het festival is de film She Said te zien. De inleiding, waarin het centrale onderwerp van de film, #MeToo, wordt besproken, wordt gegeven door Els van der Weele, projectleider in Drenthe van Geweld Hoort Nergens Thuis.

,,Het programma tijdens het festivalweekend van IFA is heel bijzonder, maar er zijn het hele jaar door zoveel mooie films die een publiek verdienen. We gaan daarom graag de samenwerking met IFA aan om dit samen mogelijk te maken”, zegt filmprogrammeur bij De Nieuwe Kolk Frido van der Wal.

Over de film

She Said vertelt het waargebeurde verhaal van onderzoeksjournalisten bij The New York Times, Megan Twoheyen Jodi Kantor. Op 5 oktober 2017 publiceren ze een artikel waarvan de impact gigantisch zal zijn. In het artikel beschuldigen ze één van de grootste spelers in de filmindustrie van meervoudig seksueel misbruik over een periode van maar liefst drie decennia: Harvey Weinstein. Het artikel van Twohey en Kantor doorbrak de stilte over seksueel misbruik in Hollywood, was medeverantwoordelijk voor de daaropvolgende #MeToo-bewegingen veranderde de Amerikaanse cultuur voorgoed.

IFA-programmeur en artistiek leider Henriëtte Poelman beaamt dit. „IFA werkt graag samen met partners die ons programma inhoudelijk versterken, maar we zoeken ook steeds vaker door het jaar heen naar manieren en momenten om IFA-films te vertonen, mét de verdieping die je van het festival gewend bent.”

Orange the World

Miljoenen vrouwen krijgen te maken met geweld. Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweldtegen Vrouwen en de start van de campagne Orange the World, die duurt tot 10 december. Ook gemeente Assen kleurt oranje. Met de film She Said wordt aandacht gevraagd voor onder andere het voorkomen en bestrijden van (seksueel) geweld tegen vrouwen en meisjes.

Nieuws

menu