Eerst editie van Kenniscafé Assen praat over gelukkig zijn in een pandemie

Foto: Shutterstock

Op vrijdag 25 september 2020 vindt de eerste editie van Kenniscafé Assen plaats, een nieuw online-evenement dat experts en publiek samenbrengt rondom verschillende thema’s. Tijdens de eerste editie buigen een psycholoog, een businesscoach en een filosoof zich over het thema geluk.
Lees meer over
Assen

De organisatie meldt dat de huidige coronacrisis het eerste onderwerp van het Kenniscafé mede heeft bepaald. ‘De corona-uitbraak en de maatregelen om het virus te bestrijden kunnen een groot effect hebben op het geluk.’ Ontwikkelingspsycholoog Bertus Jeronimus van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vertelt daarom over zijn onderzoek naar de impact van de coronacrisis op geluk. Tijdens zijn presentatie besteedt hij aandacht aan hoe men positief kan blijven tijdens een pandemie. Businesscoach Marjan van de Bult (Gelukfabriek en Loopbaanwinkel) laat zien hoe je meer geluk uit je werk haalt. Filosoof Derek van Zoonen van de RUG vertelt hoe de Stoïcijnen en Epicuristen dachten over het gelukkige leven en omgaan met rampspoed.

De presentaties zijn interactief, waarbij het publiek vragen kan stellen en met de experts in gesprek kan gaan. De presentatie van het Kenniscafé is in handen van Rosa Timmer, columnist en verslaggever bij het Dagblad van het Noorden.

Zoom

Kenniscafé Assen was in de eerste instantie bedoeld als offline evenement in De Drentse Zaak. ‘De uitbraak van het coronavirus gooide echter roet in het eten,’ meldt de organisatie. ‘Toch besloten de initiatiefnemers om het evenement door te laten gaan, vanuit De Drentse Zaak maar in online vorm via Zoom. Want juist nu is de urgentie van een evenement dat deskundigen en publiek samenbrengt groot.’

Aanmelden
Het evenement vindt plaats op 25 september 2020 van 19:30 tot 21:30 via Zoom. Aanmelden is gratis en kan op kenniscafeassen.nl . Het maximum aantal deelnemers is 100. Deelnemers krijgen voor 25 september een Zoom-link per e-mail toegestuurd.

Nieuws

Meest gelezen

menu