Egbert Eising (80) neemt afscheid als trainer van ‘Woensdagavond Loopgroep’ AAC’61 in Assen. ‘Het is belangrijk dat je je lichaam in goede conditie houdt, daar heb je veel profijt van’

Egbert Eising (midden, blauwe sweater) en 'zijn' Woensdagavond Loopgroep'. Foto: Lammert Aling

Hij ziet er voor zijn leeftijd nog steeds opmerkelijk fit uit. Maar afgelopen woensdagavond zette Egbert Eising (80) toch een punt achter zijn ‘voormanschap’ van de ‘Woensdagavond Loopgroep’ van de Asser atletiek- en triathlonvereniging AAC ’61. Een definitief afscheid van de club is het niet, maar Eising vindt het – na in totaal zo’n 30 jaar vooral als trainer voor diverse atletiekgroepen te hebben gestaan - mooi zo.
Lees meer over
Assen

Het was vorige week een woensdagavond vol verrassingen bij AAC ’61 voor Egbert Eising. Die dacht na zijn laatste training van de ‘Woensdagavond Loopgroep’ even stilletjes te kunnen vertrekken. Niet dus. Ten eerste was er door de leden van de loopgroep een afscheidsinterview met de Asser Courant geregeld en daarnaast stond er na de training een feestje op het programma. Want Eising zomaar laten gaan… Nee, meenden de hardlopers, daarvoor heeft hij teveel betekend voor de club.

Lange adem

Nieuws

menu