Floor Huisman nieuwe conservator archeologie bij Drents Museum

Foto: Sake Elzinga

Floor Huisman is vanaf 5 oktober de nieuwe conservator archeologie bij het Drents Museum.
Lees meer over
Assen

Huisman volgt archeoloog Wijnand van der Sanden op, die afgelopen voorjaar met pensioen is gegaan. Als conservator werkt ze samen met Bastiaan Steffens aan de collectie archeologie. De werkzaamheden van Huisman bestaan onder meer uit het opzetten van tentoonstellingsprojecten en het herinrichten van de nieuwe collectiepresentatie.

‘Ik kijk er erg naar uit om bij het Drents Museum mijn passie voor archeologie in te zetten en onze prachtige collectie te delen met een zo breed mogelijk publiek aan de hand van onderzoek, publicaties en spraakmakende tentoonstellingen,’ vertelt Huisman.

Ervaring

Huisman studeerde in 2012 af in European Prehistory aan de University of Cambridge in Engeland. In 2018 promoveerde zij aan Durham University in Engeland op een onderzoek naar prehistorische gemeenschappen in de ‘East Anglian Fens’. Ook was Huisman al eerder betrokken bij tentoonstellingen van het Drents Museum. Zo assisteerde zij van 2012 tot 2014 bij de grote archeologietentoonstellingen De Dode Zeerollen , Mummies - Overleven na de dood en Hier kom ik weg van gastconservator Daniël Lohues.


Nieuws

Meest gelezen

menu