Foutparkerende maaltijdbezorgers in Assen krijgen voortaan boete of moeten betalen voor ontheffing

Het gemeentehuis van Assen. Foto: Archief/DVHN

De gemeente Assen gaat vanaf 7 december foutparkerende maaltijdbezorgers op de bon slingeren. Ondernemers uit Assen krijgen van de gemeente de optie om een ontheffing van 25 euro per maand per kenteken te betalen als alternatief.
Lees meer over
Assen

Stoepen, laad- en losplaatsen, of plekken waar een parkeerverbod geldt. Maaltijdbezorgers in de stad hebben er massaal lak aan en zetten hun auto of scooter er even stil bij een bezorging. Foutparkeren komt te vaak voor volgens de gemeente.

Ontheffing

Vanaf 7 december krijgen dergelijke foutparkeerders een boete. Politie en handhaving mogen deze uitdelen. Maar, de gemeente doet de ondernemers het aanbod om een ontheffing aan te vragen voor parkeren in de parkeervakken in de binnenstad. Dat kost, met ingang van 1 januari, 25 euro per maand per kenteken. Maaltijdbezorgers mogen dan ook gebruikmaken van laad- en losplaatsen. Binnen tien minuten moet de bezorging dan plaatsvinden.

Ondernemers in Assen zijn door de gemeente over het verbod en de ontheffing geïnformeerd. Zolang de coronamaatregelen gelden mogen ondernemers wel met hun bezorgvoertuigen door voetgangersgebieden blijven rijden. Dat mag alleen tijdens het bezorgen of ophalen van maaltijden. Parkeren is niet toegestaan. Ook niet op het eigen terras. Voorwaarde is wel dat bezorgvoertuigen duidelijke reclame voeren van het restaurant waar ze voor rijden.

Nieuws

Meest gelezen

menu