Gratis kopje koffie en meer publieksacties op Koopmansplein in Assen

De werkzaamheden op het Koopmansplein zijn begonnen Foto: Marcel Jurian de Jong

Mensen die van een kopje koffie houden én de ontwikkelingen op het Koopmansplein eens van dichtbij willen zien: voor hen zijn er tegoedbonnen beschikbaar voor een gratis kopje koffie, die bijvoorbeeld woensdag worden uitgedeeld op de markt in Assen.
Lees meer over
Assen

Dat is, zo zegt Jannet de Vries, projectsecretaris ‘Koopmansplein’ namens de gemeente Assen, om mensen te betrekken bij de facelift die het plein krijgt. Het Koopmansplein wordt verbouwd tot ‘huiskamer’ van het centrum, waar straks onder meer veel groen, water en zitgelegenheden wordt geplaatst.

Inwoners betrekken bij de verbouwingsfase

De Vries: ‘Assenaren konden vooraf ideeën en plannen aandragen om zo hún nieuwe plein te maken. Het wordt dus echt iets van en voor de inwoners en ook in de verbouwingsfase willen we hen hierbij betrekken. Om te beginnen met de koffiebonnen, die worden uitgedeeld door medewerkers van aannemer Dusseldorp. Die bonnen kunnen worden ingeleverd bij Plein 10, Kunstplaza Schürer, restaurant Societea (beide in Vanderveen) en Poort van Assen. ‘Maar’, vult De Vries aan, ‘er komen meer publieksacties. Zo kunnen mensen straks op het Koopmansplein proefbankjes testen op comfort en ideale zithoogte.’

Officiële startschot

Hoewel de werkzaamheden al enige tijd bezig zijn, werd vorige week donderdag het officiële startschot gegeven door wethouder Mirjam Pauwels, regiodirecteur van Dusseldorp Paul Bonekamp, omgevingsmanager Wim de Lang en Arjan van Bekkum (voorzitter binnenstadsvereniging Vaart in Assen). Daarbij werd door Pauwels de schep, in 2018 werd overhandigd door de provincie (als symbool voor de toekenning van de provinciale subsidie uit het binnenstadsfonds) doorgegeven aan de aannemer, die de schop inmiddels écht in de grond heeft gezet.

Voor Van Bekkum is het vooral belangrijk dat de binnenstad niet alleen mooier wordt, maar tevens tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft voor klanten en leveranciers van de ondernemers, die het in deze coronatijd al moeilijk genoeg hebben en geen cent omzet meer kunnen missen.

Nieuws

Meest gelezen

menu