Huishoudens in Assen met een minimuminkomen krijgen sport- en cultuurvoucher ter waarde van 150 euro

Het Drents Museum in Assen. Foto: ANP/Remko de Waal

Huishoudens in de gemeente Assen met een minimuminkomen kunnen een half jaar gratis sporten of kosteloos naar het theater of museum met een sport- en cultuurvoucher ter waarde van 150 euro.
Lees meer over
Assen

Inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, die op 1 januari 2022 bekend waren bij Werkplein Drentsche Aa, ontvangen deze week een brief thuis met een uitnodiging om zich voor het sport- en cultuurtegoed aan te melden.

Andere inwoners die mogelijk in aanmerking komen voor deze regeling kunnen het tegoed aanvragen via de website van de gemeente Assen. De bibliotheek in De Nieuwe Kolk biedt digitale ondersteuning bij het aanvragen van het sport- en cultuurtegoed.

De voucher is onderdeel van de herstelagenda Assen na Corona. De gemeente wil kijken of het helpt om meer minima deel te laten nemen aan sport, cultuur en sociaal maatschappelijke activiteiten.

Het aanbod van verenigingen en organisaties verschilt van sport- en dansscholen en voetbalverenigingen tot aan popkoren en de 4Mijl van Assen. Zij kunnen zich nog steeds aanmelden via de website van de gemeente om het aanbod te vergroten.

Nieuws

menu