Inschrijving geopend voor kortefilmcompetities Internationaal Filmfestival Assen 2021

Foto: Knelis

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) opent de inschrijving voor de filmcompetities KersVers en Noordsterren. De wedstrijden zijn bedoeld om een podium te bieden aan korte films van opkomende filmmakers.

KersVers richt zich op nationale talentontwikkeling door korte films uit heel Nederland te laten zien. Noordsterren is het podium voor alle filmmakers uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Alle genres

Voor de competities kunnen documentaire- en fictiefilms in alle genres ingezonden worden. Wel moeten ze tussen 1 januari 2019 en 1 december 2020 gemaakt zijn. Films die door de selectie komen, worden vertoond tijdens de 41e editie van Internationaal Filmfestival Assen dat van 5 tot en met 7 maart 2021 plaatsvindt. Een professionele jury bepaalt wie de prijs voor Beste (Noordelijke) Film wint. Vorig jaar maakten de geselecteerden van KersVers Nederland en Noordsterren kans op €500 huurtegoed bij BudgetCam.

Internationaal Filmfestival Assen

Het IFA is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Het festival stimuleert vrouwelijk talent en biedt hen een podium.

Behalve films biedt het festival ook een randprogramma met muziek, beeldende kunst en podiumkunsten. Bezoekers kunnen daarnaast ook Q&A’s met filmmakers bijwonen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu