Jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen gaat internationaal. Italiaanse theatergroepen showen hun kunsten in binnenstad

Art of Wonder in Assen. Foto: Moon Saris

Het jeugdtheaterfestival Art of Wonder vindt 18 en 19 september plaats in het centrum van Assen. Naast de theatergroepen Meneer Monster, Het Kleine Theater en Garage TDI laten ook Italiaanse jeugdtheatergroepen zien wat ze in hun mars hebben.

Zaterdag 28 augustus om 10.00 uur gaat de online kaartverkoop van de vierde editie van start. Naast de voorstellingen van de theatergroepen, zien bezoekers straattheater-acts en kan er deelgenomen worden aan verschillende workshops. Het festival wordt georganiseerd door Drents JeugdTheater Garage TDI uit Assen.

‘Roodkapje (3+)’ en ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)’, ‘Heb je mijn zusje gezien? (2,5+)’ en ‘Kluizelaar (2+)’ zijn te zien op 18 en 19 september. ‘Op straat zien bezoekers onder andere een wonderlijk groepje ballerina’s, twee witte duifjes en het kleinste orgeltje ter wereld tegen. In de Gouverneurstuin zijn verschillende workshops. Kinderen kunnen bijvoorbeeld eigen ritmische muziekinstrumenten maken, kleding ontwerpen of een masker maken en daarmee spelen’, vertelt woordvoerder Hanna van der Leest.

Op beide festivaldagen is de kinderboeken schrijfster Joke van Leeuwen aanwezig in de Gouverneurstuin om voor te lezen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden voor de TDI-Theaterbende. De theaterbende bezoekt voorstellingen en bepaalt welke voorstelling wordt beloond met de ‘Verwonder-waardering’.

Internationale samenwerking

Art of Wonder is een meerjarige samenwerking aangegaan met enkele Italiaanse jeugdtheatergezelschappen die werken onder de koepel Camspirago Residenza. Op het programma staan dit jaar drie voorstellingen. De voorstellingen zijn goed te volgen voor iedereen. Het beheersen van de Italiaanse taal is niet nodig omdat de spelers geen woorden gebruiken.

Twee premières tijdens de kick-off van het festival

De kick-off van het festival vindt plaats op dinsdag 7 september. Op het programma staan twee premières van Garage TDI: NIKS (4+) en ‘Zoet Water (10+)’ en een workshop fysiek spel.

Coronamaatregelen

Het festivalweekend duurt deze editie vanwege corona twee in plaats van drie dagen. Een coronatoegangsbewijs vanaf 13 jaar is verplicht is. Op het festivalterrein (de Gouverneurstuin) mogen maximaal 750 bezoekers aanwezig zijn en er is geen 1,5 meter afstand nodig. Bij de voorstellingen in de tenten en in de openlucht zijn vaste zitplaatsen, beperkte aantallen bezoekers, een ruime publieksopstelling en voldoende ventilatie. Er zijn twee hoofdingangen tot het festivalterrein: bij De Brink en de Torenlaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu