Kids Zomervermaak binnenstad Assen gaat door (net als Cultuur in de Tuin, Art Explosion en Het Preuvenement)

Kinderen kijken in de Gouverneurstuin naar de voorstelling 'Reismuis'.

De tweede editie van Kids Zomervermaak binnenstad Assen gaat door. In de zomerperiode vanaf zaterdag 3 juli is er elke woensdag en zaterdag gratis vermaak voor jong en oud.

En dat is niet alles, zo meldt Vaart in Assen. ‘Het barst deze zomer van de initiatieven in de binnenstad van Assen, zoals kunstfestival Art Explosion en muziek in de Gouverneurstuin.’

,,Dit jaar wordt gewerkt met themadagen waarmee de kinderactiviteiten telkens een ander karakter hebben. Zo staat er een dag in het teken van sprookjes, komt er een Drentse spelletjesdag, een superheldendag, een kunst- en creativiteitsdag en nog veel meer”, zegt evenementencoördinator Nick Steenge.

Het programma loopt van 3 juli tot en met 4 september en richt zich op inwoners en toeristen in de regio. Het volledige programma is te bekijken op www.ditisassen.nl.

Art Explosion

Het kunstfestival Art Explosion – dat op zaterdag 3 juli voor de 28e keer plaatsvindt – draait dit jaar om het thema ‘Tussen-ruimte’. ‘Het biedt bezoekers een keur aan beeldende kunst, muziek, theater en activiteiten.’

‘Van 10:00 tot 18:00 uur staat de Gouverneurstuin vol met kunst-stands, voorstellingen én jonge makers om gezamenlijk een ‘kunstexplosie’ neer te zetten. Bruisende terrassen, workshops voor jong en oud en livemuziek maken de kunstervaring compleet.’

Het is vanwege corona verplicht om je als bezoeker vooraf online aan te melden en te registreren voor een tijdslot van 1 uur, via www.art-explosion.nl.

Cultuur in de Tuin

De Gouverneurstuin is gewoon dagelijks geopend voor publiek maar ook deze zomer brengt Cultuur in de Tuin elke zaterdag muziek, cultuur en vermaak voor kinderen.

Cultuur in de Tuin is elke zaterdag openbaar en vrij toegankelijk (zonder test- of vaccinatiebewijs) net als de kinderactiviteiten van Kids Zomervermaak Assen.

Het Preuvenement

Eind augustus staat het Preuvenement weer op het programma. ‘De Gouverneurstuin is dan het toneel van muziek, dans, theater en culinaire verrassingen. En begin september, direct na de zomer, vieren we wederom Bartjes verjaardag.’

Gratis pendelbus van en naar binnenstad Assen

Elke woensdag tot en met 26 augustus rijdt een gratis pendelbus vanuit verschillende vakantieparken en campings van en naar de binnenstad van Assen. Bekijk op www.ditisassen.nl de vertrektijden en routes van de pendelbus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu