Kinderen in de azc's van Emmen, Zweeloo en Assen krijgen bezoek van het Wolkentheater

Maandag 16 augustus komt het Wolkentheater naar AZC Emmen en dinsdag 17 augustus naar Zweeloo en Assen. Foto: Goedele Monnens.

Kinderen in de azc’s van Emmen, Zweeloo en Assen krijgen maandag 16 augustus en dinsdag 17 augustus een steuntje in de rug het Wolkentheater, met de voorstelling Circus Tropical. Het Wolkentheater werd bijna 30 jaar geleden opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië.
Lees meer over
Assen
Coevorden
Emmen

Voor kinderen in azc’s is deze coronaperiode extra lastig, schrijft het Wolkentheater. ‘Zij hebben veel meegemaakt, bevinden zich in een onzekere situatie en zijn daardoor extra kwetsbaar. Daarom gaat het Wolkentheater dit jaar langs azc’s door heel Nederland om deze kinderen een leuke dag te bezorgen en in het zonnetje te zetten.’

Workshops

In de openlucht bij het azc wordt een festivalterrein gecreëerd met tentjes, vlaggetjes, tafels, bankjes en decor. De spelers van het Wolkentheater verzorgen diverse workshops: ze leren de kinderen de hula dansen, trommelen en zelfs hun droomreis schilderen.

‘Ook wordt de theatervoorstelling Circus Tropical gespeeld, waarin de kinderen de in de workshops geleerde kunsten zelf kunnen toepassen en laten zien. Zo maken ze zelf onderdeel uit van de show. De clowns, poppenspelers en theaterdocenten gebruiken bijna geen woorden, waardoor de shows toegankelijk zijn voor iedereen.’

Kinderen zien lachen is het allergrootste compliment

De stichting Wolkentheater werd in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Adrijan Siniša Rakić, oprichter en directeur: ,,Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen”.

Nieuws

Meest gelezen

menu