Kunstwerken van Henk Helmantel vanaf oktober te bewonderen in Drents Museum

Foto: Art Revisited Foto: Art Revisited

Vanaf 3 oktober is de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder te bekijken in het Drents museum. De tentoonstelling bestaat uit ruim 80 schilderijen van de Groningse kunstenaar, waaronder de topstukken uit zijn oeuvre.
Lees meer over
Assen
Loppersum

‘Henk Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs,’ aldus het museum. ‘Hij behoort tot de Noordelijke Figuratieven en wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van het hedendaags realisme in Nederland.’ De voorstelling is tot en met 7 maart 2021 te bekijken.

Voorwerpen en lezingen

Naast de schilderijen van Helmantel is er in de tentoonstelling ook ruimte voor voorwerpen die op de schilderijen staan. Deze zijn afkomstig uit de persoonlijke verzameling van de kunstschilder. Zo zijn onder andere middeleeuwse houtsculpturen, antiek Chinees aardewerk en Romeins glas te zien.

Ook worden er publieksactiviteiten bij de tentoonstelling georganiseerd. Vanaf 10 oktober 2020 is er, op elke tweede zaterdag van de maand, een workshop stilleven schetsen. Op 17 oktober 2020 geeft een ensemble van het Noord Nederlands Orkest een concert met muziek van Helmantels grote inspiratiebronnen: Bach, Sweelinck en Monteverdi.

Harry Tupan, algemeen directeur van het Drents Museum, geeft op 14 november 2020 een lezing over op Helmantels stijl, zijn inspiratiebronnen én de kunstkritiek. Henk Helmantel geeft op 16 januari 2021 zelf een lezing over de interieurs van gotische en romaanse kloosters en kerken in binnen- én buitenland.

Zie drentsmuseum.nl voor een overzicht van de activiteiten en aanvullende informatie over prijzen en tickets.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu