Lappendeken ‘oud-nieuw’ in Nijlandstraat doorn in oog Stadspartij PLOP. ‘Meer de regie nemen over hoe Assen er in de toekomst uit moet komen te zien’

Twee authentieke Asser woningen staan ingeklemd tussen moderne 'reuzen'  in de Nijlandstraat.

Twee authentieke Asser woningen staan ingeklemd tussen moderne 'reuzen' in de Nijlandstraat. Foto: Bert Visser

De gemeente Assen zou wat nieuwbouw in het centrum betreft meer de regie moeten hebben over wat waar precies wordt gerealiseerd. Dit om bijvoorbeeld een lappendeken van (hoge) nieuwbouw en authentieke panden - die Assen haar karakter en identiteit geven – te vermijden.
Lees meer over
Assen

Dat zegt Henk Santing, fractievoorzitter van Stadspartij PLOP. Aanleiding is de bouw van een vijf lagen hoog complex met acht studio’s aan de Nijlandstraat, die onlangs van start is gegaan. De Groninger vastgoedontwikkelaar Joshua Camera wilde daar aanvankelijk de drie traditionele laagbouwwoningen kopen en slopen om er hoogbouw voor terug te zetten. De gemeente, onder aanvoering van oud-wethouder Karin Dekker, wilde daar een stokje voor steken middels een nieuw bestemmingsplan voor het betreffende binnenstadgedeelte (noordoost), dat dergelijke hoogbouw uitsluit. Het toenmalige college trachtte zo het traditionele (laagbouw)karakter van de straat te behouden.

Te laat

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's