Lars Otto zet hangjongeren vanuit zijn restaurant Ottie's in Assen aan het werk. 'Het bevalt van beide kanten erg goed'

Hoe haal je hangjongeren van de straat en zet ze aan het werk? Simpel, lacht Lars Otto, eigenaar van het take away restaurant Ottie’s in wijkgebouw De Componist in de Asser wijk Noorderpark. ‘Die jongeren aanspreken. En ze ervan overtuigen, dat werken én dus geld verdienen beter is dan rondhangen.’

Lars Otto staat 70 uur per week in de keuken om zijn klanten te kunnen bedienen.

Lars Otto staat 70 uur per week in de keuken om zijn klanten te kunnen bedienen. Foto: Asser Courant

Lees meer over
Assen

Lars Otto maakte met Ottie’s een droom waar. De 26-jarige Assenaar volgde de studie ‘bedrijfsadministrateur’ aan het Drenthe College, maar vertoefde vanaf zijn 15de al in de horeca. ‘Bij Liff werkte ik me op van afwasser naar leidinggevende in de bediening. Maar ik wilde graag een eigen horecabedrijf. Ik werkte een poos als energieverkoper om zo voldoende geld te sparen en stapte vervolgens met het idee voor ‘Ottie’s’ naar de Rabobank.’

Nieuws

menu