Loop met app een alternatieve avondvierdaagse in coronatijd

Wandelen. Foto: Pixabay

Drentse kinderen kunnen tussen 1 mei en 1 juli een alternatieve avondvierdaagse lopen.

Die is in het leven geroepen door SportDrenthe en Drenthe Beweegt, in samenwerking met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN).

Vanaf 11 mei kunnen kinderen weer gedeeltelijk naar school en naar de opvang, maar evenementen zijn door het coronavirus tot 1 september afgelast, zodat ook de avondvierdaagse in tal van plaatsen in Drenthe niet doorgaan.

Samen met het gezin kunnen kinderen in één week, tussen 1 mei en 1 juli, vier verschillende routes lopen van 5 of 10 kilometer. Met een app kunnen de routes geregistreerd worden en dan krijgen de deelnemers een officieel wandeldiploma van KWBN.

Om voor dat diploma in aanmerking te komen moeten deelnemers aan deze voorwaarden voldoen:

  1. Wandel tussen 1 mei en 1 juli de alternatieve avondvierdaagse gedurende vijf achtereenvolgende dagen viermaal een afstand van 5 of 10 kilometer te wandelen. Er mag één rustdag tussen zitten;
  2. Overdag lopen mag ook;
  3. Loop alleen of met het gezin, houd 1,5 meter afstand en blijf binnen bij ziekte of verkoudheid;
  4. Stuur vier afbeeldingen (screenshots) in als bewijs dat tijdens vier verschillende dagen vier verschillende routes zijn gelopen naar deze website

Gebruik van de app ImageRun

Om tot vier verschillende routes te komen adviseert Drenthe Beweegt de applicatie Image Run/eRoutes te gebruiken. Daarmee kunnen wandelaars routes uitzetten met een gewenst aantal kilometers vanaf een gewenste locatie en waarbij altijd drie opties beschikbaar zijn. Onderweg wijst de app de weg en registreert deze de wandeling.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
Coronavirus
menu