Stationshond Mannes in Assen is net volledig gerenoveerd. Nu zit hij alweer vol met witte kalkstrepen

Rondom Mannes, de stationshond van Assen, is altijd wat te doen. Foto: Jaspar Moulijn

Nadat de Asser stationshond Mannes eind juli na een grondige renovatie werd teruggezet op z’n plek, is hij alweer toe aan een opfrisbeurt. Hij zit opnieuw vol met witte kalkstrepen.
Lees meer over
Assen

Op de rug van Mannes heeft zich een witte, doffe plek gevormd en ook lopen witte strepen langs zijn lijf naar beneden. Allemaal veroorzaakt door de waternevel die uit Mannes komt.

Mankementen

Het ‘harde’ water van Assen veroorzaakte al vaker problemen voor de viervoeter. Afgelopen zomer werd Mannes na een grondige renovatie van 90.000 euro nog teruggeplaatst, helemaal voorzien van beschermende coating. Besloten werd om Mannes enkel nog vanuit de rug te laten dampen.

Ook dat blijkt nog te veel, dus wordt Mannes deze week helemaal schoongemaakt door het bedrijf Poly Products, dat ook de renovatie voor zijn rekening nam. Inmiddels heeft Mannes ook al twee nieuwe filters in zijn lijf, die het water beter moeten ontkalken. De gemeente zegt te gaan monitoren of dit de problemen blijvend verhelpt.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu