Midnightwalk vindt in september weer plaats in Assen: 'Goede hoop dat het dit jaar weer lukt'

De Midnightwalk in 2019. Foto: Lammert Aling

Als alles volgens plan verloopt wordt in september de twaalfde editie van de Midnightwalk in Assen gehouden. Dat maakte de organisatie dinsdagmiddag bekend.

De Midnightwalk vond vorig jaar op een andere manier plaats. Vanwege de coronapandemie werd er niet, zoals gewoonlijk, met duizenden mensen een wandelroute gelopen. In plaats daarvan verkocht de Rotaryclub Assen-Noord speldjes met daarop de tekst ‘Midnightwalk 2020’. Dit leverde in totaal 15.000 euro op voor de bestrijding van kinderarmoede in Assen.

Maatregelen

Volgens de organisatie is de kans groot dat de tocht dit jaar weer gelopen kan worden. Wel houden ze er rekening mee dat in verband met het coronavirus nog enkele maatregelen moeten worden getroffen. ‘Het Coronavirus is nog niet weg. Het kan daarom zijn dat de Midnightwalk wat aangepast moet worden aan de dan geldende voorschriften. Maar er is goede hoop dat het dit jaar weer lukt,’ meldt de organisatie. Eventuele wijzigingen worden op de website van het evenement doorgegeven.

De start van de tocht is om 21.30 uur op het vernieuwde Koopmansplein. De finish is in het centrum van Assen.

Armoede

Ook dit jaar gaat de opbrengst van de Midnightwalk naar de bestrijding van kinderarmoede. Het inschrijfgeld van deelnemers gaat naar het goede doel toe. Sponsoren bekostigen de organisatie van het evenement.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu