Na schrappen intocht op de kop van de Vaart: alternatief Sinterklaasfeest in de Gouverneurstuin in Assen

Sinterklaas viert toch nog een feestje in Assen. Foto: Lammert Aling

De traditionele Sinterklaasintocht op de kop van de Vaart in Assen is dan wel geschrapt voor dit jaar, maar dat betekent niet dat de goedheiligman en zijn Pieten de Drentse hoofdstad stilletjes betreden.

Sinterklaas, zo maakte de Stichting Sinterklaasintocht Assen bekend, ontvangt de kinderen namelijk op zaterdag 13 november in de Gouverneurstuin. Dit na overleg met de gemeente Assen. ‘Wij zien de Gouverneurstuin als een aantrekkelijk alternatief. Die wordt omgetoverd tot een Sinterklaastuin, waarin een feestelijke show wordt opgevoerd. Deze show wordt ’s middags twee keer aangeboden in de tuin en later in de middag in Marsdijk. Dat stelt zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid om het Sinterklaasfeest te vieren en de Sint en zijn gevolg toe te zingen’, aldus de stichting.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de verdere voorbereidingen. Als er meer details bekend zijn over de tijdstippen, laat de stichting weten hoe men kaartjes kan bestellen.

Geen doorstroomlocatie

De Sinterklaasintocht op de kop van de Vaart werd afgelast vanwege de coronamaatregelen. De gemeente, zo liet de stichting eerder weten, ziet de intocht als een evenement en niet als een doorstroomlocatie. Daardoor zou er bij de Vaart een toegangscontrole moeten plaatsvinden en dat is volgens de organisatie met de vele mensen die op de intocht afkomen niet te doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu