Nationaal Fonds Kinderhulp gaat digitaal collecteren via social media (om toch minimagezinnen te kunnen steunen)

Foto: Pixabay

Duizenden collectanten zouden tot en met 25 april langs de deuren te gaan om geld op te halen voor kinderen in armoede, maar de collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp is vanwege het coronavirus opgeschort.

Directeur Jan Wezendonk noemt het schrappen van de collecte ,,een flinke klap”, omdat deze juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten. Volgens Kinderhulp leeft 1 op de 12 kinderen in Nederland in armoede. Dat zou gaan om 300.000 kinderen.

Tijdens de collecteweek in april halen de collectanten van het Nationaal Fonds Kinderhulp gemiddeld 700.000 euro op. Met dat geld kan voor kinderen uit minimagezinnen bijvoorbeeld een tweedehands fiets, een onbezorgd dagje uit of zwemles worden aangeschaft.

Kinderhulp beraadt zich nog op alternatieven samen met de andere fondsen en stichting Collecteplan en is een digitale collecte gestart. Via deze website kunnen gebruikers van Facebook een digitale collectebus starten.

Stijging in aanvragen voor school- en spelmateriaal

,,In deze roerige tijden is ons fonds misschien wel harder nodig dan ooit”, zegt Wezendonk. ,,Hardwerkende ouders die hun baan dreigen te verliezen, gezinnen die 24 uur per dag, zeven dagen in de week op elkaar aangewezen zijn en kinderen die thuis hun schoolwerk moeten doen. Des te meer geldt dat voor gezinnen die leven rond het wettelijk minimum inkomen.”

Wezendonk zegt een stijgende tendens te zien in aanvragen voor school- en spelmateriaal. ,,We doen er alles aan om hierin te kunnen voorzien om zo de druk en stress die deze gezinnen ervaren iets te kunnen verlichten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
Coronavirus
menu