Nieuw activiteiten voor jonge mantelzorgers in Assen

Nieuwe activiteiten voor jonge mantelzorgers in Assen. Foto: Vaart Welzijn.

Jonge mantelzorgers vanaf 8 jaar kunnen in Assen vanaf 26 oktober weer terecht voor activiteiten die ‘verbinden, ontspannen en versterken’.
Lees meer over
Assen

Dat meldt Vaart Welzijn.

Jonge mantelzorgers tussen de 8 en 23 jaar die zorgen voor - of zorgen hebben om – een langdurig ziek of gehandicapt familielid kunnen bij Vaart Welzijn ondersteuning krijgen of meedoen aan activiteiten.

Kinderen kunnen samen met hun ouders of verzorgers contact opnemen met het buurtteam in hun wijk of het VO team binnen het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs in Assen. Zij kunnen een aanmelding doen voor de jonge mantelzorg activiteiten.

Even eruit

Bij de activiteiten gaat het erom dat jonge mantelzorgers er even uit zijn. ‘Samen met andere kinderen of jongeren die jouw situatie begrijpen en professionele beroepskrachten en vrijwilligers met een luisterend oor.’

Samen eten

Vanaf oktober zijn er weer maandelijks activiteiten voor kinderen vanaf 8 jaar die op de basisschool zitten. Deze activiteiten zijn einde van de middag en worden afgesloten met een maaltijd. Op dezelfde dag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf het voortgezet onderwijs. Zij beginnen tijdens het eten en hebben aansluitend een activiteit.

Actuele tijden, data en locaties van alle activiteiten voor jonge mantelzorgers in Assen zijn hier te vinden .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu