Ondernemers zorgen met handdoeken dat kinderen kunnen spelen bij de nieuwe fontein op het Koopmansplein in Assen

Foto: Vaart in Assen.

Een aantal ondernemers rondom het Koopmansplein in Assen stelt schone handdoeken beschikbaar voor kinderen die in de nieuwe fontein op het plein willen spelen.

Dat initiatief komt van Jacques Hartog, van Bruna Assen. Zijn zoon en kleinzoon waren in Roermond, waar ondernemers hetzelfde doen.

,,Aanvankelijk mocht mijn kleinzoon niet in het water spelen, want dan worden je kleren nat. Maar vanwege de gratis te gebruiken handdoeken mocht het toch. Kind blij, ouders blij! Dat vonden we zo’n gastvrije service, dat ik het ook bij binnenstadsorganisatie Vaart in Assen heb gedropt. Er spelen zoveel kinderen in de fontein, prachtig als we deze kinderen, vooral hun ouders natuurlijk, een beetje gemak kunnen bieden. Dat hoort ook bij een gastvrije binnenstad.”

Samenwerking

Binnen een week was het geregeld, meldt Vaart in Assen.

‘Zo levert de HEMA de handdoeken en zorgt was-, droog- en stoom Service Assen aan de Ceresstraat dat deze gewassen, gedroogd en gevouwen worden. Warenhuis Vanderveen stelt bakken beschikbaar en kaartenspeciaalzaak Image zorgt dat de bakken waarin de handdoeken liggen herkenbaar en bestickerd zijn. De HEMA en Lunchcafé Plein 10 zorgen dat de handdoeken er bij een temperatuur van meer dan 20 graden staan.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu