Op zoek naar een ruime woning? Uit onderzoek blijkt dat nergens in Nederland de kans om die te vinden zo groot is als in Assen

Foto: ANP

De krapte op de huizenmarkt leidt al tijden tot een biedingsoorlog tussen kopers, almaar stijgende huizenprijzen en drukte voor makelaars om alle bezichtigingen in te plannen. Het zorgt ervoor dat mensen ook buiten hun eigen regio kijken naar het woningaanbod. Maar waar krijg je het meest waar voor je geld? Spaarplatform Raisin zocht het uit. Assen komt goed uit de bus.
Lees meer over
Assen

Het onderzoek laat zien in welke steden in Nederland je het meest krijgt voor je geld en waar het minst. Er is rekening gehouden met een budget van 400.000 tot 500.000 euro (de gemiddelde prijs van een woning in Nederland is momenteel 410.000 euro).

De ranglijst is gebaseerd op het percentage van de op Funda aangeboden koophuizen in elke stad dat bepaalde woningkenmerken bezit. Tilburg voert de lijst aan: met een budget tussen de 4 en 5 ton krijgen kopers gemiddeld 113 vierkante meter, vier kamers en is de kans op een tuin 75 procent.

Assen op plek twee

Wie op zoek is naar een ruime woning, heeft goede kans om te slagen in Assen. Met een gemiddelde woonoppervlakte van 138 vierkante meter en vijf kamers zijn in die stad de ruimste woningen uit het onderzoek te vinden.

Ter vergelijking, in Assen krijgt een koper meer dan het dubbele aantal vierkante meters van een gemiddelde woning in Amsterdam. Assen eindigt hierdoor op de tweede plaats in de ranglijst met een score van 235 van de 390 punten.

Volgens het onderzoek moeten huizenkopers in Maastricht het minst kritisch zijn. De Limburgse stad eindigt op de laatste plek met een score van 124 van de 390 punten. Het aanbod in Maastricht heeft gemiddeld 96 vierkante meter woonoppervlakte en vier kamers.

Nieuws

menu