Orange the World in Assen

Orange the world start vandaag

De (jaarlijkse) campagne Orange the World start vandaag, 25 november.. De opening is bij het gemeentehuis Assen, om 16.30 uur wordt het stadhuis symbolisch oranje uitgelicht.
Lees meer over
Assen

De wereldwijde campagne Orange the World heft dit jaar als thema preventie. Deze campagne is tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld. Om hier aandacht voor te vragen worden in Drenthe verschillende acties georganiseerd. De campagne loopt tot 10 december.

Orange the World is een samenwerking van drie groepen: UNWomen, Sorptimisten en Zonta. In Assen zorgen de lokale afdelingen ervoor dat er op verschillende plekken in Assen niet alleen volop aandacht wordt gevraagd tegen geweld, maar ook actief het gesprek wordt aangegaan, met zowel mannen als vrouwen.

Er staan in Assen een aantal activiteiten op het programma. Voorafgaand was er al Expositie ‘Wij....doorbreken de cirkel van geweld’ op het Koopmansplein Assen. Vandaag, 25 november is de start van de campagne om 16.30 uur met het uitlichten van stadhuis Assen op deze Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Zondag 27 november is de film ‘She said’ in DNK te zien. De inleiding, waarin het centrale onderwerp van de film, #MeToo, wordt besproken, wordt gegeven door Els van der Weele, projectleider in Drenthe van Geweld Hoort Nergens Thuis.

She Said vertelt het waargebeurde verhaal van onderzoeksjournalisten bij The New York Times, Megan Twohey en Jodi Kantor. Op 5 oktober 2017 publiceren ze een artikel waarvan de impact gigantisch zal zijn. In het artikel beschuldigen ze één van de grootste spelers in de filmindustrie van meervoudig seksueel misbruik over een periode van maar liefst drie decennia: Harvey Weinstein. Het artikel van Twohey en Kantor doorbrak de stilte over seksueel misbruik in Hollywood, was medeverantwoordelijk voor de daaropvolgende #MeToo-beweging en veranderde de Amerikaanse cultuur voorgoed. Aanvang is 15 uur. Kaarten te koop via dnk.nl

Op 28 november om 19.30 uur is de première van de documentaire ‘Belaagd’ in de raadzaal van het stadhuis. Inleiding is door Veilig Thuis Drenthe en Centrum Seksueel geweld Groningen- Drenthe. Aanmelden via het aanmeldformulier op www.veiligthuisdrenthe.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Op 10 december is de afsluiting tijdens de Internationale Mensenrechtendag

In de campagneperiode wordt in Assen op heel veel verschillende plekken expliciet aandacht gevraagd voor het thema en worden deelnemers geworven om deel te nemen aan de campagne: overheidsorganisaties, scholengemeenschappen, het Drenthe college, sportverenigingen. Met banners, vlaggen, #medestanderposters van bekende personen en jongeren zelf, inzet sociale media door studenten zelf en leerling activiteiten.

Nieuws

menu