Paddenstoelen zoeken en paddenstoelenbingo in het Asserbos

Foto: Pixabay.

Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen organiseert zondag 25 oktober een paddenstoelenzoektocht voor volwassenen en een paddenstoelenbingo voor kinderen in het Asserbos.

De excursie voor volwassenen duurt zo’n anderhalf uur en start om 14.00 uur bij het Duurzaamheidscentrum aan de Bosrand 2 in het Asserbos. Aangeraden wordt een klein spiegeltje mee te nemen om de onderkant van de paddenstoelenhoed te kunnen bekijken.

Vanwege Corona is het aantal deelnemers beperkt en is aanmelding verplicht via secretaris@ivnassen.nl. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Paddenstoelenbingo

Kinderen kunnen dezelfde middag, ook gratis en onder begeleiding van een volwassene, op zoek naar paddenstoelen om hun bingokaart vol te krijgen. De bingokaart is tussen 13.30 en 14.30 uur af te halen in het Duurzaamheidscentrum.

Voor de paddenstoelenbingo is aanmelding vooraf niet nodig. De bingokaart moet uiterlijk om 16.00 uur weer ingeleverd worden: wie goed zijn best heeft gedaan krijgt een prijsje. Een spiegeltje en vergrootglas zijn handig om mee te nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu