Proef met looprouteaanduiding in binnenstad Assen

Een van de stickers die op de straat geplaatst worden.

De binnenstad van Assen krijgt vanaf zaterdag 16 mei een looprouteaanduiding. Dit moet het winkelen veilig houden in de anderhalvemetersamenleving.

Er worden straatstickers geplaatst in de Oudestraat en in de winkelstraat van Mercurius. De stickers, een proef van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen (ViA), geven aan dat het winkelend publiek rechts moet houden en elkaar de ruimte moet geven. Ook worden gastdames ingezet om aandacht te vragen voor een veilig en aangenaam bezoek aan de binnenstad.

Het wordt drukker

„We merken dat het langzaam wat drukker wordt in de stad”, zegt binnenstadregisseur Kjeld Vosjan: „Met deze bewustwordingscampagne willen we loopstromen zoveel mogelijk scheiden en ruimte voor elkaar creëren. Ruimte hebben we in Assen, laat dat nu eens goed van pas komen in deze tijd.”

Wanneer de maatregelen goed worden ontvangen, gaat ViA de proef uitbreiden naar meer locaties in de binnenstad. Eerder al plaatste Vaart in Assen mobiele handenwas-units. Die worden volgens de binnenstadsorganisatie veel gebruikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu