PvdA Drenthe bezorgd over vertrek NAM uit Assen

Een protestactie van Code Rood bij het NAM hoofdgebouw in Assen, vorig jaar november. Foto: Code Rood.

De Statenfractie van de PvdA Drenthe maakt zich zorgen over de gevolgen die het mogelijke vertrek van de NAM uit Assen heeft voor de stad.

De fractie stelt daarover vragen aan het provinciebestuur.

De NAM vestigde zich twintig jaar na haar oprichting in Assen en daardoor zijn de stad en de NAM volgens PvdA-Statenlid Rudolf Bosch ‘aan elkaar verbonden zoals Groningen en Hooghoudt’. ,,De sociaaleconomische betekenis van de NAM voor Assen, als directe werkgever van vele honderden werknemers maar ook als economische motor voor toeleveringsbedrijven en het sociale leven in Assen en omgeving, is groot.”

‘Kenmerkend deel van de Asser samenleving’

Een eventueel vertrek van de NAM uit Assen zou volgens Bosch meer betekenen dan alleen het verlies van directe werkgelegenheid. Het zou ook het verlies zijn van een kenmerkend deel van de Asser samenleving. De PvdA is bezorgd over de maatschappelijke en economische effecten van het vertrek.

Energietransitie

,,De PvdA ziet voor de NAM in Drenthe een potentieel belangrijke rol weggelegd in de energietransitie, vooral op de ontwikkelingen rondom waterstof.”

De partij wil weten of het provinciebestuur de zorgen van de PvdA deelt en wat het college van GS gaat ondernemen om ervoor te zorgen dat de NAM in Assen blijft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu