SP Assen heeft kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2022 rond, fractievoorzitter Jannie Drenthe benoemd tot lijsttrekker

Foto: Marcel J. de Jong

De SP in Assen gaat met Jannie Drenthe als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in. Drenthe is al actief als fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. De partij heeft momenteel twee zetels in de raadszaal.
Lees meer over
Assen

De leden van de SP-afdeling stellen op 8 december de definitieve lijst vast. Bas Ananias, huidig fractielid, neemt de tweede plaats in en op plek drie staat Alan Staples. Hij zat al eerder tweemaal een korte periode in de gemeenteraad en was jarenlang afdelingsvoorzitter.

Op plek vier staat nieuwkomer Tirza Engberts. Zij is het boegbeeld van Budgetsupport en de Sociale Winkel. Engberts zet zich volgens haar partij ‘keihard in voor mensen die een steun in de rug nodig hebben’. William Pezy was in 1998 het eerste SP-raadslid in Assen en is in maart 2022 op de vijfde plaats te vinden op het stemformulier.

Schat aan ervaring

Lijstduwer is wethouder Jan Broekema. Hij wordt ook de komende periode door de SP naar voren geschoven als kandidaat voor het wethouderschap. Lijsttrekker Drenthe is blij met de kandidatenlijst: ‘We brengen een schat aan ervaring mee, van binnen en buiten de raadszaal en gaan knokken voor een goede uitslag en een sterke SP. Een sociaal Assen is het doel.’

Nieuws

Meest gelezen

menu