Scholenmarkt in Assen trekt volle zalen. Leerlingen uit groep 8 en hun ouders laten zich informeren over aanbod middelbare scholen

De Scholenmarkt in Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Op het podium van De Nieuwe Kolk hebben zich woensdag zes middelbare scholen gepresenteerd aan een zaal met nieuwsgierige leerlingen uit groep 8 en hun ouders: het Gomarus College, dr. Nassau College, CS Vincent van Gogh, Praktijkonderwijs Assen, Terra en Volta Beilen.
Lees meer over
Assen

Het doel van de Scholenmarkt Assen is om leerlingen van groep 8 een eerste kennismaking te bieden met het voortgezet onderwijs. Het evenement werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De Scholenmarkt is de start van het belangrijke keuzeproces waar de leerling groep 8 en hun ouders/verzorgers voor staan.

De zaal in De Nieuwe Kolk was tweemaal uitverkocht. Het publiek kreeg sketches te zien van theatergroep PlayBack, die gingen over de veranderingen voor kinderen en hun ouders die het verruilen van de basisschool met de middelbare school met zich meebrengen.

Pitch

Aansluitend hebben leerlingen en leraren van de verschillende onderwijsinstellingen door middel van een pitch verteld over hun school. Ook kon men vanuit de zaal vragen stellen aan het onderwijs en was het vooral ook een interactief programma.

Het voorbereiden van de Scholenmarkt in coronatijd vroeg om flexibiliteit, maar het bood ook nieuwe kansen. ‘Gelukkig zagen we weer kansen om samen te komen en hebben we het event dit jaar weer in een andere vorm met succes mogen organiseren’, laat Marcel Klaverkamp (bestuurder van het Dr. Nassau College) namens de Asser middelbare scholen weten.

De presentaties van de onderwijsinstellingen zijn terug te zien op www.scholenmarktassen.nl . Daarnaast worden er de komende maanden nog open dagen gehouden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu