Stress in Schildersbuurt Assen-Oost na uitstel sloop- en nieuwbouwplannen sociale huurwoningen. ‘We lopen achter door tekort aan medewerkers’

Woningen in de Schildersbuurt in Assen-Oost.

Woningen in de Schildersbuurt in Assen-Oost. Foto: Actium/Yolanda Visser

Bewoners van de Schildersbuurt in de wijk Assen-Oost verkeren in grote onzekerheid wat betreft de sloop en herbouw van honderd sociale huurwoningen. Woningcoöperatie Actium heeft het tijdspad van de renovatie namelijk moeten loslaten, omdat het wachten is op het definitieve nieuwbouwplan van de gemeente.
Lees meer over
Assen

Luc Rengers, fractielid van de partij Assen Centraal, gaf donderdag in de gemeenteraad aan dat dit voor stress zorgt bij bewoners, die gehuisvest zijn in de Henriëtte Ronnerstraat, de Lonerstraat, de Roessinghstraat, de Tooropstraat en de Rembrandtlaan. Zij moeten tijdens de sloop en herbouw van hun huizen elders onderdak regelen. Aanvankelijk zou er eind vorig jaar duidelijkheid zijn over de plannen, maar in een brief aan de bewoners deze maand geeft Actium aan dat dit niet lukt. Het college van B en W heeft volgens de coöperatie nog geen keuze gemaakt welk type woningen en welke infrastructuur er moeten komen. En zonder vastomlijnd plan doet Actium voorlopig niets.

Flora- en faunawet

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's