Tekenwedstrijd levert ideeën op voor eerste energietuin in Assen

Foto: Marcel Jurian de Jong Foto: Marcel Jurian de Jong

Om ideeën voor de Energietuin Assen-Zuid op te doen, organiseerden de ontwikkelende partijen een tekenwedstrijd voor kinderen uit groep, 6, 7 en 8. Hieruit zijn drie winnaars gekomen.
Lees meer over
Assen

De tekeningen werden beoordeeld door een driekoppige jury met leden van Natuur en Milieufederatie Drenthe, Energiecoöperatie duurzaam Assen (EdA) en Adviesgroep Zonneparken Assen. Volgens hen hadden Milou, Moesa en Vere de beste ideeën.

‘De winnaars vielen op door creativiteit en het combineren van verschillende thema’s in de energietuin.’ Zo biedt de tuin ‘Flower’ van Milou een plek voor ontmoeting in strijd tegen eenzaamheid, combineert de ‘Opgewekte Tuin’ van Moesa energie met spelen, bijen en recreatie en is ‘Beesteboel’ van Vere een educatieve tuin met veel ruimte voor dieren en mensen. De kinderen lichten in een video zelf hun ideeën toe.

Energietuin

In Assen komt één van de drie Energietuinen in Nederland. De tuin is 27 hectare groot en krijgt ongeveer 57.000 zonnepanelen. Hiermee kan ruim 21 megawatt aan stroom worden opgewekt, wat genoeg is voor meer dan 6.000 huishoudens. Naast de zonnepanelen worden in de tuin ook verschillende planten geplaatst, komt er een wandelroute met picknickplekken en een ruimte waar voorlichting gegeven kan worden.


Nieuws

Meest gelezen

menu