Tientallen medewerkers Wilhelmina Ziekenhuis Assen doen de Jerusalema Challenge en dansen erop los

Meer collega's dan de initiatiefnemers hadden verwacht, dansten donderdag de Jerusalema Challenge. Foto: Marcel Jurian de Jong

Tientallen medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben donderdagmiddag de razend populaire Jerusalema Challenge gedanst.
Lees meer over
Assen

Deze uitdaging gaat sinds de zomer de hele wereld rond: zorgpersoneel danst samen op het Afrikaanse liedje Jerusalema van Master KG en Nomcebo. Het vrolijke nummer met het bijbehorende dansje zorgt voor een positieve noot in deze drukke coronatijd. Jerusalema werd hierdoor zo populair dat het deze week de nummer één positie in de Top 40 behaalde.

De challenge in Assen is het initiatief van de verpleegkundigen Susan Lahuis en Alie Vrielink. Lahuis: ,,Een paar collega's hadden het er al over en een vroeg zich af of het niet leuk zou zijn als wij dat ook zouden doen.'' Samen met Vrielink pakte ze het idee op, en met nog vijf andere collega's stelden ze een werkgroep samen om het voor elkaar te boksen.

Veel meer deelnemers dan verwacht

Het intranet van het ziekenhuis bleek een handig hulpmiddel om iedereen op de hoogte te stellen van het plannetje van Lahuis en Vrielink. ,,De aanmeldigen stroomden binnen.'' Hoeveel collega's uiteindelijk meedansten? Lahuis weet het niet. ,,Maar het zijn er veel meer dan we verwacht hadden. De inschrijving zou eigenlijk 1 november sluiten, maar dat hebben we niet eens afgewacht.''

In samenwerking met de afdeling communicatie - en met dank aan de directie die er wel 'een potje' voor wist te vinden - konden de verpleegkundigen het crossmediabedrijf Bluemedia uit Assen inschakelen om er een professionele video van te maken. In de loop van de volgende week zal die zijn première beleven.

Hieronder zie je vast een voorproefje:

 

Nieuws

Meest gelezen

menu