Tweede editie van Kenniscafé Assen besteedt aandacht aan corona en veiligheid

Foto: Unsplash/Engin Akyurt

De tweede editie van Kenniscafé Assen staat op 20 november in het teken van het thema veiligheid. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de bestrijding van het coronavirus en de kosten hiervan.
Lees meer over
Assen

In het Kenniscafé komen meerdere ervaringsdeskundigen aan het woord, waaronder Marco Out, burgmeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe. Out vertelt over de handhaving en naleving van de coronamaatregelen in zijn stad en regio.

De Groningse hoogleraar recht en samenleving Jan Brouwer gaat in op de gevolgen van de coronamaatregelen voor de vijf grondrechten van Nederlandse burgers: godsdienst, onderwijs, vergadering, persoonlijke levenssfeer en betoging.

Vaccins

Arts-microbioloog Robin Benus van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen vertelt over zijn werk dat zicht richt op infectiepreventiebeleid. Tijdens Kenniscafé Assen vertelt hij hoe je een virus buiten de ziekenhuisdeuren houdt en voorkomt dat het onder patiënten, bezoekers en personeel overstapt. Ook legt Benus uit hoe het onderzoek naar vaccins werkt en waarom het zo lang duurt voordat deze beschikbaar zijn.

Het evenement vindt plaats op 20 november 2020 van 19:30 tot 21:30 via Zoom. Aanmelden is gratis en kan via deze link.

Nieuws

Meest gelezen

menu