VVD in Drenthe wil vrouwen interesseren voor functie in politiek. 'Je wereld wordt veel groter'

Willemien Meeuwissen. Foto: Eigen foto

De VVD in Drenthe is onder de noemer ‘Vrouwen weten raad’ een campagne gestart om vrouwen te interesseren voor politiek. Doel is het aandeel vrouwen in de Drentse politiek te verhogen.

Op dit moment is een kwart van de VVD-gemeenteraadsleden en commissieleden in Drenthe vrouw. Veel te weinig menen de liberalen.

‘Er zijn veel kundige vrouwen in onze provincie met goede ideeën, lef en enthousiasme, die een waardevolle bijdrage zouden kunnen leveren aan de politiek’, stelt Willemien Meeuwissen, voorzitter van de VVD-fractie in Provinciale Staten van Drenthe, in een persbericht.

Vrouwen melden zich minder snel aan dan mannen

Uit onderzoekt blijkt echter dat vrouwen zichzelf minder snel dan mannen aanmelden voor een nieuwe functie. En dat geldt al helemaal in de politiek. Meeuwissen: ‘Daarom is het belangrijk dat iedereen in Drenthe eens goed om zich heen kijkt: stimuleer vrouwen om met ons in gesprek te gaan. Dat kan voor hen de drempel net iets lager maken om zich eens te oriënteren.’

Volgens de politica is het vooral ook leuk politiek actief te zijn. ‘Je wereld wordt veel groter, je leert veel mensen kennen en voert interessante gesprekken. En je kunt wat betekenen voor de mensen uit je gemeente.’

Themabijeenkomst in Assen

Om het gesprek aan te gaan en mogelijkheden te verkennen, wordt woensdagavond 23 juni in het Odd Fellowhuis in Assen een themabijeenkomst Vrouwen weten raad gehouden. Vrouwen kunnen zich daarnaast aanmelden voor een kop koffie met een Drentse politica om eens te horen hoe het is om actief te zijn in de politiek, wat er van je gevraagd wordt en hoe je deze bijbaan kunt combineren met je werk en je gezin.

De themabijeenkomst op 23 juni begint om 19.45 uur. Aanmelding: vrouwenwetenraad@gmail.com .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu