Vijf acculaders voor scootmobielen gestolen uit stalling van seniorenflat in Assen, politie houdt verdachte aan

Foto: ANP

De politie heeft donderdagavond een 41-jarige man uit Assen kunnen aangehouden. De man werd herkend in de zaak van een diefstal van acculaders voor scootmobielen, nadat de politie foto's publiceerde.
Lees meer over
Assen

Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat een man rond 18.00 uur bij de flat arriveert. Hij probeert door een code in te voeren via het toegangssysteem binnen te komen, maar daarin slaagt hij niet. Op de beelden is te zien dat hij daarna bij de flat blijft rondhangen en even later met een bewoner van de flat meeglipt naar binnen.

Dankzij tips verdachte aangehouden

Nadat hij een mondkapje op heeft gedaan, loopt de verdachte naar de stalling waar de scootmobielen staan geparkeerd. Hier ontkoppelt hij vijf acculaders en deze neemt hij vervolgens mee naar buiten.

De politie publiceerde beelden van de man. Dankzij de tips van mensen hebben ze een aanhouding kunnen verrichten. Op sociale media schrijft de politie Noord-Drenthe dat de man 'is overgebracht naar het cellencomplex en vandaag zal worden verhoord'. De beelden zijn offline gehaald.

Nieuws

menu