Voedselbank Hart van Drenthe verhuist in Assen naar nieuwe (coronaproof) locatie: klanten krijgen deze maand bonnen voor boodschappen

Voedselbanken. ANP

De voedselbank Hart van Drenthe heeft in Assen een nieuwe stek gevonden. Het pand aan de Zeilmakerstraat 10a, waar eerder Hippo Assen was gevestigd, is vanaf nu de nieuwe uitvalsbasis.
Lees meer over
Assen

Vrijwilligers gaan de maand september gebruiken om de nieuwe locatie aan de rand van de wijk Marsdijk te verbouwen, zodat daar vanaf 29 september de voedselpakketten kunnen worden uitgedeeld.

Cliënten krijgen tijdelijk bonnen voor boodschappen

Volgens coördinator Reitse Heerze kunnen de 220 gezinnen tot die tijd gebruikmaken van vouchers waarmee zij boodschappen kunnen doen. ,,De bonnen worden volgende week uitgedeeld. Daarmee kunnen zij boodschappen doen bij supermarkten.” De cliënten worden daarover deze week op de hoogte gesteld.

De bonnen krijgt Hart van Drenthe uit het calamiteitenfonds van de landelijke voedselbankorganisatie. Om hoeveel geld het gaat, doet hij geen uitspraken. ,,Laten we zeggen dat het om een fors bedrag gaat. Maar het is noodzakelijk, willen wij in coronatijd voedselpakketten blijven uitdelen. Dat was op de locatie aan de Brunelstraat onmogelijk.”

‘Minder validen hebben beter toegang’

Volgens secretaris Aaltje Pol was het bijvoorbeeld niet mogelijk om looproutes te creëren waar mensen elkaar zo min mogelijk tegenkomen. ,,Samen met de gemeente Assen zijn we naar een andere plek gaan zoeken. In de hal van iWerk aan de Wiltonstraat konden we sinds eind maart terecht, maar nu verhuizen we naar een definitieve nieuwe stek. Hier kunnen we de coronamaatregelen goed toepassen, terwijl ook minder validen beter toegang hebben.”

Wethouder Jan Broekema stelt dat de uitgifte van voedselpakketten sowieso door moet gaan met de geldende coronamaatregelen. ,,De coronacrisis treft ons allemaal, dus alles wat we op kunnen lossen, daar moeten we ons ook voor inzetten.”

Hart van Drenthe heeft vier afdelingen. Naast Assen zijn dat Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Tynaarlo.

Nieuws

Meest gelezen

menu