Vrijmetselaars Assen houden open dag

'De Kamer van Overpeinzing' in vrijmetselaarsloge van Le Droit Humain in Groningen. Foto: Michael Hofsteenge.

De Asser Vrijmetselaarsloge houdt zaterdag 11 september een open dag ‘om iedereen kennis te laten maken met de vrijmetselarij en te laten zien wat vrijmetselarij in het dagelijks leven voor hen betekent’.

Deze ‘dag van de Vrijmetselarij’ valt samen met de landelijke Open Monumentendag: het logegebouw wordt ook om die reden opengesteld, melden de vrijmetselaars.

Werken aan je eigen ruwe steen

‘Binnen de vrijmetselarij heeft het steenhouwen: het werken aan ruwe steen, in de loop der eeuwen plaatsgemaakt voor levensbeschouwelijk werken aan je eigen ruwe steen. Bouw- en licht symboliek zijn nog steeds ook in onze tijd de thema’s binnen de vrijmetselarij waarmee de leden zoeken naar persoonlijke groei om zo een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij, gebaseerd op wederzijds respect. De vrijmetselarij biedt een plek voor alle mensen ongeacht hun religie, rang en stand, cultuur, kleur of taal.’

Vooraf aanmelden

Belangstellenden moeten zich vooraf aangemeld hebben via voorlichtingvm061@gmail.com, waarna een tijdstip van bezoek wordt afgesproken. waarna er met de belangstellenden even gecorrespondeerd wordt over een tijdstip van bezoek, zo proberen we met alle genomen “Corona maatregelen” deze open dag voor een ieder zo gezond als mogelijk en met alle ruimte te laten verlopen.

11 september, 11.00 tot 16.00 uur in Logegebouw Moed en Volharding aan de Esstraat 43a in Assen.

vrijmetselarij.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu