WW-uitkeringen in Drenthe nog steeds veel hoger dan jaar geleden (maar het verschil is minder groot dan in eerste maanden na corona-uitbraak)

Foto: ANP

Het aantal inwoners van de provincie Drenthe met een WW-uitkering is in de maand augustus opnieuw licht afgenomen. In juli was ook al sprake van een lichte afname. Ten opzichte van een jaar geleden werden echter veel meer meer uitkeringen verstrekt.
Lees meer over
Assen
Aa en Hunze
Borger-Odoorn
Coevorden
De Wolden
Emmen
Hoogeveen
Midden-Drenthe
Noordenveld
Tynaarlo
Westerveld

Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Ten opzichte van augustus 2019 zijn dit jaar in augustus 13,4 procent (951 ) meer WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Drenthe. Volgens het UWV komt dit door de stijging van de WW in de eerste maanden na de corona-uitbraak.

In de maanden maart tot en met mei verloren vooral veel jongeren met een uitzendcontract, oproepcontract of tijdelijk contract hun baan. Zij vinden nu weer vaker werk.

Het verschil met vorig jaar was in augustus dan ook minder groot dan in de maanden mei, juni en juli.

(Tekst leest door onder de tabel)


4,6 procent minder in augustus

In totaal werden in augustus 8058 WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Drenthe. Daarmee daalde het aantal uitkeringen in juli met 4,6 procent (390 uitkeringen). Hiermee heeft nog zo’n 3 procent van de Drentse beroepsbevolking een WW-uitkering.

Die daling was in vrijwel alle sectoren waarneembaar, met uitzondering van het onderwijs. Veel leraren met tijdelijke contracten vinden doorgaans pas na de zomervakantie weer werk.

Vanuit de uitzendbranche en horeca nam het aantal WW-uitkeringen het sterkst af ten opzichte van een maand daarvoor.


Nieuws

Meest gelezen

menu