Weet jij een leuke nieuwe naam voor de jongerenruimte in DNK in Assen?

De Nieuwe Kolk in Assen. Foto: Kor Bakker

In De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen wordt gewerkt aan een speel- en ontdekplek voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar. Zij kunnen hier vanaf 2022 terecht. DNK roept Assenaren op mee te denken over een naam voor de plek.

Met de nieuwe ruimtes wil DNK een zogenaamde third place (naast huis en school/werk) worden voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar in Assen waar leren, ontdekken en spelen centraal staan, zo meldt DNK.

Eigen plek in het pand

‘Door kennismaking met taal, techniek en cultuur bieden wij de mogelijkheid om hun talenten spelenderwijs te ontwikkelen. We combineren de drie publieksfuncties van DNK (bibliotheek, bioscoop en theater) op een manier die aansluit bij de (be)leefwereld van de jongeren. Hiermee geven we jongeren een eigen plek in het pand waar ze zich thuis voelen.’

Het JackLab is bij veel jongeren al bekend en wordt geïntegreerd in de nieuwe plannen. In het JackLab kunnen kinderen kennis maken met technieken als lasersnijden, 3D-printing en VR.

Wie bedenkt de naam?

De nieuwe ontdekwereld heeft nog geen naam: wie een goed idee heeft kan een ‘VIP-pakket ter waarde van minstens 150 euro’ winnen. Meedoen kan via dnk.nl/naam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu