Wereldkampioen Mercurius Marching/-Showband Assen richt vizier op komend seizoen. En moet op zoek naar nieuwe repetitieruimte

Der bandleden van Mercurius komen elke dinsdagavond samen om te repeteren.

Der bandleden van Mercurius komen elke dinsdagavond samen om te repeteren. Foto: Lammert Aling

Het was een gedenkwaardig weekend in juli vorig jaar voor de Mercurius Marching/-Showband Assen. In het snikhete Kerkrade vielen alle puzzelstukjes tijdens het Wereld Muziek Concours perfect in elkaar, wat in de eerste divisie resulteerde in goud (mars) en ‘goud met onderscheiding’ (show). Na alle vreugde is de blik nu weer gericht op komend seizoen. En volgend jaar, want de band moet op zoek naar een nieuwe repetitieruimte.
Lees meer over
Assen

Hoe een wereldkampioenschap afstraalt op een vereniging? Judith van Dorst, voorzitter van de Mercurius Marching/-Showband Assen, en Elise Kleine (PR) lachen ,,Onze naamsbekendheid is gegroeid. We merken bijvoorbeeld dat muzikanten uit de wijde omgeving hier graag willen spelen. De band bestaat tegenwoordig gemiddeld zo’n 25 leden, waarvan er slechts 10 uit Assen komen. De rest komt uit Eelde, Valthermond, Grijpskerk… Dat komt ook omdat de Mercuriusband een showkorps is, daar zijn er in het Noorden niet zoveel van.”

Hoogtepunt

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's