Werkplein Drentsche Aa ziet toename uitkeringsaanvragen jongeren

Het kantoor van Werkplein Drentsche Aa in Assen Foto: DvhN/Bas van Sluis

Werkplein Drentsche Aa meldt een toename van het aantal jongeren dat in de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo een uitkering aanvragen.

Volgens het werkplein gaat het vaak om jongeren die een tijdelijk of 0-uren contract hebben. ‘Vooral binnen de horeca vallen momenteel veel banen weg. Vaak zijn het dan de jongere werknemers die thuis komen te zitten en een uitkering moeten aanvragen.’

Jongeren tot 27 jaar die een uitkering bij de Gemeente aanvragen vanuit de Participatiewet hebben normaal gesproken te maken met een wachttijd van vier weken. In deze vier weken moeten zij aantoonbaar op zoek gaan naar werk of een opleiding. Door de coronamaatregelen wordt er soepeler met deze wachttijd omgegaan. Nu een zoekperiode opleggen heeft geen toegevoegde waarde. Alle aanvragen die tot 1 juni binnenkomen worden daarom vrijgesteld van de zoekperiode van vier weken. Dit betekent dat jongeren uit de Gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo direct een aanvraag voor een uitkering in kunnen dienen en niet eerst vier weken op zoek hoeven te gaan naar ander werk of een opleiding,’ aldus het werkplein.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Assen
menu